Η Βιβλιοθήκη Συλλογή 11.000 τίτλων Νέα της Βιβλιοθήκης Δημαρχείο Σαρωνικού

Συχνές Ερωτήσεις

 

1)      Πώς μπορώ να γίνω μέλος στη βιβλιοθήκη;


Μέλη της βιβλιοθήκης μπορούν να γίνουν δημότες, κάτοικοι, εργαζόμενοι και μαθητές του δήμου Σαρωνικού. Στη βιβλιοθήκη παρέχεται Υπεύθυνη Δήλωση την οποία συμπληρώνουν τα υποψήφια μέλη. Χρειάζεται να προσκομίζεται αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και μία φωτογραφία για να βγαίνει κάρτα μέλους βιβλιοθήκης. Εάν το υποψήφιο μέλος είναι κάτω των 18 η Υπεύθυνη Δήλωση υπογράφεται και συμπληρώνεται με τα στοιχεία του κηδεμόνα. Λεπτομέρειες για το ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα μέλη της βιβλιοθήκης μπορεί κανείς να βρει στον Κανονισμό Λειτουργίας.

 

2)      Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τους Η/Υ;


Για να κάνει κάποιος χρήση των Η/Υ μόνος του, πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του και να είναι μέλος της βιβλιοθήκης. Για να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο οι ανήλικοι από 12 έως 18 ετών πρέπει να φέρουν στη Βιβλιοθήκη έγγραφη άδεια του κηδεμόνα τους, η οποία επίσης παρέχεται από την βιβλιοθήκη. Η χρήση μπορεί να διαρκέσει μέχρι 60΄ εκτός εάν υπάρχει άλλος   ενδιαφερόμενος σε αναμονή, οπότε η διάρκεια περιορίζεται αναλόγως. Επίσης πρέπει κανείς να έχει διαβάσει προσεκτικά τον Κανονισμό Λειτουργίας και να είναι ενήμερος με τους περιορισμούς και τη χρήση των Υπολογιστών.

 

3)      Πού βρίσκεται η βιβλιοθήκη;


Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο Δημαρχείο του Δήμου Σαρωνικού στα Καλύβια.

 

4)      Ποιο είναι το ωράριο της βιβλιοθήκης;


Προσωρινό ωράριο λειτουργίας εξυπηρέτησης κοινού:
Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 16:00

5)      Πώς μπορώ να δω ποια βιβλία έχει η βιβλιοθήκη;


Πηγαίνοντας στο μενού on-line κατάλογος μπορεί κανείς να αναζητήσει το υλικό που ψάχνει.

 

6)      Πρέπει να είμαι μέλος της βιβλιοθήκης για να μπορώ να διαβάζω βιβλία της βιβλιοθήκης;


Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μέλος της βιβλιοθήκης για να διαβάζει στο χώρο της τα βιβλία της συλλογής της. Ο υπάλληλος της βιβλιοθήκης μπορεί να σε εξυπηρετήσει για να διαβάσεις οποιοδήποτε βιβλίο ψάχνεις. Δεν μπορείς όμως εάν δεν είσαι μέλος να δανειστείς κάποιο βιβλίο ή να έχεις πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

 

 

 

Friday the 19th. powered by PROVOLI WebTeam.