Η Βιβλιοθήκη Συλλογή 11.000 τίτλων Νέα της Βιβλιοθήκης Δημαρχείο Σαρωνικού

Όπερα της Βαλίτσας με την παράσταση "Παλιάτσοι" του Λεονκαβάλλο στον Δήμο Σαρωνικού στο πλαίσιο του προγράμματος "Ταξίδι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος"

 

Μάγεψε το κοινό που βρέθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Σαρωνικού, η παράσταση που ανέβασε η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με τον Νομικό Πρόσωπο «Αριστόδικος Δήμου Σαρωνικού» και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσίασε τη διάσημη όπερα «Παλιάτσοι» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο σε σκηνοθεσία του Ισίδωρου Σιδέρη, η οποία  πραγματεύεται την τραγική ιστορία του επικεφαλής ενός περιπλανώμενου θιάσου της commedia dell' arte σε μορφή της «Όπερας της Βαλίτσας», μια δράση που έχει αγκαλιάσει το κοινό τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλυβίων κα Λυδία Αλαγιάννη, ενώ τον λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτρος Φιλίππου, ο κ. Παπούλιας εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και η κα Σαμουελιάν εκπρόσωπος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου συγχάρηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σαρωνικού για αυτή τη σημαντική εκδήλωση που φιλοξένησε δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής να παρακολουθήσουν δωρεάν μια εξαιρετική παράσταση, με φαντασμαγορικά κοστούμια και λαμπερά σκηνικά αλλά και για τις γενικότερες προσπάθειες και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη των κατοίκων και δημοτών του δήμου. Επιπλέον στάθηκε στο πολύτιμο έργο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για ελεύθερη πρόσβαση όλων στην τέχνη, την παιδεία και τον περιβαλλοντικό πολιτισμό.
Ο κ. Παπούλιας μίλησε για την μεγάλη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς την ελληνική πολιτεία και την πρωτοφανή κατασκευή του ΚΠΙΣΝ στο οποίο πρόκειται να εγκατασταθούν η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Με την παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» για τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, το οποίο ξεκίνησε την 1η Απριλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου με την εκπαιδευτική δράση «Συλλέγω Εμπειρίες». Στη δράση αυτή συμμετείχαν 85 παιδιά ηλικίας δημοτικού σε συνολικά 5 δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν μέσα στη Βιβλιοθήκη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το δεύτερο σκέλος του προγράμματος με το εξαιρετικό 2ωρο βιωματικό σεμινάριο ομάδας της ίδια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επίσης μέσα στη Βιβλιοθήκη. Στο σεμινάριο αυτό που πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους εκπαιδευτές της ΕΛΣ με έναν επαγγελματία πιανίστα και μία καταξιωμένη μονωδό, είχαν τη δυνατότητα οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν την όπερα από κοντά και να εξοικειωθούν με την τέχνη του λυρικού τραγουδιού.

Το πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και τον οργανισμό Future Library (www.futurelibrary.gr), με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr). Οι Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι μέλη της πρωτοβουλίας Future Library.

δείτε εδώ φωτογραφίες από την παράσταση

 

 

Friday the 9th. powered by PROVOLI WebTeam.