Η Βιβλιοθήκη Συλλογή 11.000 τίτλων Νέα της Βιβλιοθήκης Δημαρχείο Σαρωνικού

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016

 

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων του ΝΠΔΔ "Αριστόδικος Δήμου Σαρωνικού", συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) μαζί με 124 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας. Η φετινή εκστρατεία έχει το θέμα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου».

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων από τις 16 Ιουνίου έως και τις 16 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει μία σειρά από δράσεις (27 στον αριθμό), που θα δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά, να πάρουν μία γεύση απ’ τον πλούσιο κόσμο της Βιβλιοθήκης και του βιβλίου εν γένει. Μαζί με τη συνεργασία εμψυχωτών της περιοχής μας θα πραγματοποιήσουμε πλήθος δράσεων και θα εξερευνήσουμε τον κόσμο γύρω μας.

Κάθε μέρα οι 125 βιβλιοθήκες του Δικτύου  Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος έχουν μια θεματική αποστολή εξερεύνησης που φέρνουν εις πέρας με τη βοήθεια κοινής βιβλιογραφίας και δημιουργικών εργαστηρίων. Κάθε βιβλιοθήκη όμως επιλέγει διαφορετικό μέσο εξερεύνησης: μουσική, φωτογραφία, ραπτική, κηπουρική κ.ά.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 υλοποιείται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε 125 ελληνικές πόλεις. Αποκλειστικός δωρητής της διοργάνωσης, για πέμπτη συνεχή χρονιά, είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

                       

 

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν, οι θέσεις σε όλες τις εκδηλώσεις εκτός των 2 τελευταίων είναι περιορισμένες, γι’ αυτό χρειάζεται προεγγραφή. Οι εγγραφές θα γίνονται στη βιβλιοθήκη ακόμα και τηλεφωνικώς τις ώρες λειτουργίας της.

δείτε το πρόγραμμα των δράσεων εδώ

 

 

Friday the 19th. powered by PROVOLI WebTeam.