Η Βιβλιοθήκη Συλλογή 11.000 τίτλων Νέα της Βιβλιοθήκης Δημαρχείο Σαρωνικού

Ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2016 «Γίνε εξερευνητής του κόσμου» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλυβίων

 

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) με τίτλο «Γίνε εξερευνητής του κόσμου» που διεξήχθη από τις 15 Ιουνίου έως και τις 16 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού έλαβε φέτος μέρος για 4η συνεχόμενη χρονιά μαζί με άλλες 124 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Ελλάδας, μέλη του Δικτύου των Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2016. Ο αριθμός των παιδιών που πήραν μέρος ήταν 156, οι συμμετοχές των οποίων έφτασαν συνολικά 397 κατά τη διάρκεια των 27 δραστηριοτήτων, που σκοπό είχαν να εντάξουν μικρούς και μεγάλους στον πλούσιο και δημιουργικό κόσμο της βιβλιοθήκης και των βιβλίων, ενώ με αφορμή τις δράσεις πραγματοποιήθηκαν 245 δανεισμοί βιβλίων.

Η Βιβλιοθήκη μας φέτος το καλοκαίρι μέσα από τις δραστηριότητές της μετατράπηκε για άλλη μια φορά σε ένα πολύμορφο, πολυποίκιλο χώρο και βοήθησε τα παιδιά που έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους με διαφορετική πάντα ματιά, αλλά και τους πολλούς κόσμους που μπορούν να μας προσφέρουν τα βιβλία. Διάβασμα, έρευνα, μελέτη αλλά και ζωγραφική, κρυμμένοι θησαυροί, κατασκευές, πειράματα, μουσική, κηπουρική και παιχνίδι ήταν κάποιες από τις δράσεις των παιδιών ηλικίας από 2 έως 13 χρονών. Φέτος οι 125 βιβλιοθήκες του Δικτύου  Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος είχαν κάθε μέρα από μια θεματική αποστολή εξερεύνησης που έφερναν εις πέρας με τη βοήθεια κοινής βιβλιογραφίας και δημιουργικών εργαστηρίων και οι μικροί μας φίλοι πέρα από τις γνώσεις που αποκόμισαν, ήρθαν πιο κοντά στη Βιβλιοθήκη μας, γράφτηκαν μέλη της και δανείστηκαν βιβλία, γνώρισαν καινούργιες παρέες και πέρασαν δημιουργικά το χρόνο τους.

Η Βιβλιοθήκη απέκτησε νέα μέλη και γέμισε καινούργιες παρουσίες, εμπλούτισε τη συλλογή της με καινούργια βιβλία,  συνεργάστηκε με ενδιαφέροντες ανθρώπους και γέμισε το χώρο της με τη φαντασία, το γέλιο, τη δημιουργικότητα και την αγάπη μικρών και μεγάλων.

 

 Δείτε εδώ το απολογιστικό βίντεο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας

Thursday the 13th. powered by PROVOLI WebTeam.