Η Βιβλιοθήκη Συλλογή 11.000 τίτλων Νέα της Βιβλιοθήκης Δημαρχείο Σαρωνικού

Ολοκλήρωση Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2017

 

Ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών με τίτλο «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο» που διεξήχθη από τις 16 Ιουνίου έως και τις 8 Σεπτεμβρίου.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού έλαβε φέτος μέρος για 5η συνεχόμενη χρονιά μαζί με άλλες 161 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Ελλάδας, μέλη του Δικτύου των Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2017.

211 παιδιά πήραν μέρος, οι συμμετοχές των οποίων έφτασαν συνολικά τις 628 κατά τη διάρκεια των 32 δραστηριοτήτων, που σκοπό είχαν να εντάξουν μικρούς και μεγάλους στον πλούσιο και δημιουργικό κόσμο της βιβλιοθήκης και των βιβλίων, ενώ με αφορμή τις δράσεις πραγματοποιήθηκαν 277 δανεισμοί βιβλίων.

Η Βιβλιοθήκη για άλλο ένα καλοκαίρι μέσα από τις δραστηριότητές της μετατράπηκε σε ένα πολύμορφο, πολυποίκιλο χώρο και βοήθησε τα παιδιά που έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες να ανακαλύψουν τον κόσμο των βιβλίων μέσα από διάβασμα, έρευνα, μελέτη αλλά και ζωγραφική, κατασκευές και πειράματα. Φέτος οι 162 βιβλιοθήκες του Δικτύου  Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος μέσα από τη θεματολογία και τη βιβλιογραφία που χρησιμοποίησαν, έφεραν μικρούς και μεγάλους ακόμα πιο κοντά στις Βιβλιοθήκες μας, όπου πολλοί γράφτηκαν μέλη και δανείστηκαν βιβλία, γνώρισαν καινούργιες παρέες και πέρασαν δημιουργικά το χρόνο τους.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων απέκτησε νέα μέλη,  συνεργάστηκε με ενδιαφέροντες ανθρώπους και γέμισε το χώρο της με τη φαντασία, το γέλιο, τη δημιουργικότητα και την αγάπη μικρών και μεγάλων. Ξεχωριστή αναφορά θα πρέπει να κάνουμε στους εθελοντές – συνεργάτες της βιβλιοθήκης που βοήθησαν ή υλοποίησαν οι ίδιοι μέσα από την εμπειρία τους και την ειδικότητα τους τις δράσεις, στηρίζοντας εμπράκτως τη Βιβλιοθήκη και δημιουργώντας πόλο έλξης της τοπικής μας κοινωνίας τις υπηρεσίες που προσφέρει. Ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή τους, τους: Ματίνα Καρελιώτη, Φωτεινή Ξενοπούλου, Αγγελική Τσώνη, Ζωή Ψωμιάδη, Τζένη Γεροκούνα, Ιωάννα Αγγελοπούλου, Δημήτρη Αλαγιάννη, Ελισσάβετ Αλεξίου, Σοφία Μεθενίτη, Σωτηρία Μεγαγιάννη, Μαρία Καλογεροπούλου, Κλαίρη Αλαγιάννη και Αντώνιο Γεροκούνα. Η συμμετοχή τους στις δράσεις της Βιβλιοθήκης ήταν πολύτιμη και η βοήθειά τους καθοριστική, προκειμένου να πραγματοποιηθούν με ακρίβεια και επιτυχία όλα τα εργαστήρια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας αλλά και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

 


 

Wednesday the 6th. powered by PROVOLI WebTeam.