Η Βιβλιοθήκη Συλλογή 11.000 τίτλων Νέα της Βιβλιοθήκης Δημαρχείο Σαρωνικού

Ολοκληρώθηκε ο μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Σελιδοδείκτη 2018 με θέμα «Γνώρισε τον Τόπο σου»

 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε ο μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Σελιδοδείκτη 2018
με θέμα «Γνώρισε τον Τόπο σου»

 
 
Διαγωνισμό Δημιουργίας Σελιδοδείκτη με θέμα «Γνώρισε τον τόπο σου» διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Σαρωνικού και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού, σε συνεργασία με τα Σχολεία: 2ο Λύκειο Καλυβίων, Λύκειο Αναβύσσου, 2ο Γυμνάσιο Καλυβίων, του 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων, Δημοτικό Σχολείο Κουβαρά και Δημοτικό Σχολείο Παλαιάς Φώκαιας. Η εποικοδομητική αυτή συνεργασία είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη ανταπόκριση των μαθητών του Δήμου μας, των οποίων η συμμετοχή ήταν αξιέπαινη και με ευφάνταστες δημιουργίες.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη από τις 15 Μαρτίου ως και τις 25 Μαΐου 2018, με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου του Δήμου Σαρωνικού. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στη δημιουργία ενός σελιδοδείκτη, σε τρεις θεματικές ενότητες που αντιπροσωπεύουν αντίστοιχα στοιχεία της φυσικής και πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου Σαρωνικού. Πρόκειται συγκεκριμένα για τα θέματα α. Η βυζαντινή μας κληρονομιά, β. Η πατρίδα των Κούρων και γ. Σαρωνικός, η θάλασσά μας. 

Η αξιολόγηση των συμμετοχών που κατατέθηκαν θα γίνει εντός του καλοκαιριού από ειδική επιτροπή και η επίσημη ανακήρυξη των νικητών σε κάθε κατηγορία θα γίνει τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο ειδικής τιμητικής εκδήλωσης στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (Καλύβια), όπου μαζί με τους νικητές θα παρουσιαστεί και το σύνολο των έργων.

Οι νικητές θα βραβευθούν με βιβλία και αντικείμενα προβολής του Δήμου, ενώ θα τους απονεμηθεί και ο τίτλος του/της Πρεσβευτή του Δήμου Σαρωνικού. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εκδρομή, μαζί με τις οικογένειές τους. Οι βραβευμένοι σελιδοδείκτες θα αποτυπωθούν σε ενιαίο πίνακα, που θα εκτίθεται στο Δήμο Σαρωνικού σε όλη τη διάρκεια του έτους. 

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, δήλωσε σχετικά: "Ο Διαγωνισμός Δημιουργίας Σελιδοδείκτη είναι ένας αξιόλογος θεσμός που ενθαρρύνει και αναδεικνύει τη δημιουργικότητα των παιδιών. Με την επιλογή του φετινού θέματος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αποδώσουν με το δικό τους τρόπο στοιχεία από την ταυτότητα του Δήμου μας, αλλά και την αφορμή να γνωρίσουν καλύτερα και να αγαπήσουν τον τόπο τους. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, στους γονείς, αλλά και στους δασκάλους και τους καθηγητές που έδωσαν για μια ακόμη χρονιά στους μαθητές την ώθηση να σκεφτούν, να δημιουργήσουν και να μάθουν

Μέχρι τη μεγάλη μας τιμητική εκδήλωση τον Σεπτέμβριο – για την οποία θα ενημερωθείτε ξανά σχετικά - σας ευχόμαστε ένα όμορφο και υπέροχο καλοκαίρι!"

               

δες εδώ πληροφορίες για το διαγωνισμό


 

Monday the 25th. powered by PROVOLI WebTeam.