Η Βιβλιοθήκη Συλλογή 11.000 τίτλων Νέα της Βιβλιοθήκης Δημαρχείο Σαρωνικού

Εργαστήρι Φωτογραφίας "Φωτογραφί-ΖΩ την Ελευθερία της Ψυχής μου"

 

 

Συνδέουμε το παρελθόν με το τώρα επιλέγοντας σ’ αυτό το εργαστήριο να δουλέψουμε με την τόσο σημαντική αξία της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ», η οποία επηρεάζει πολλούς τομείς της ανθρώπινης ζωής και υπόστασης.

Μέσα από ένα καθαρά βιωματικό εργαστήριο φωτογραφικής διεργασίας, ανακαλύπτουμε πτυχές του εαυτού μας, νοιώθουμε την “Ελευθερία” μέσα μας αλλά και πτυχές που βιώνουν την απώλεια αυτής και εκφραζόμαστε σε κάθε φωτογραφικό μας “κλικ”. Μέσα από τη φωτογραφική δημιουργικότητα, είναι κάπως ευκολότερο να παρατηρήσουμε κομμάτια μας, δίνοντάς μας ταυτόχρονα ενδυνάμωση και αποδοχή. Μέσα από τα “κλικ” της καρδιάς μας, αναγνωρίζουμε ποιότητές μας, μοιραζόμαστε στην ομάδα, απολαμβάνουμε το εδώ και το τώρα, χωρίς κριτική και προσδοκία. Κι αυτό είναι μία ανάσα ελευθερίας.

Η δράση απευθύνεται σε ενήλικες που αγαπούν την φωτογραφία (χωρίς απαραίτητα να έχουν ασχοληθεί πριν) και επιθυμούν να την προσεγγίσουν μέσα από μια εξελικτική και αυτογνωσιακή διεργασία χαράς.

Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να διαθέτουν φωτογραφική μηχανή ή κάμερα κινητού τηλεφώνου.

Στο εργαστήριο μπορεί να συμμετέχει κάποιος μόνο με προεγγραφή για την δέσμευση της θέσης του. Το σεμινάριο είναι δωρεάν και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 άτομα.

Το εργαστήριο, συνολικής διάρκειας 8 ωρών θα υλοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων του Δήμου Σαρωνικού και σε περίπτωση αλλαγής συνθηκών η δράση θα γίνει διαδικτυακά και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

  • Αναλυτικότερα, το Σάββατο 2/10/2021, από τις 14.00 έως τις 18.00, θα γίνει γνωριμία με τους συμμετέχοντες, ασκήσεις για το δέσιμο της ομάδας, ανακάλυψη κοινών ονείρων καθώς και θεωρητικό και πρακτικό μάθημα για την φωτογραφία.
  • Την δεύτερη ημέρα Κυριακή 3/10/2021, από τις 11.00 έως τις 15.00, κάθε συμμετέχουσα/οντας θα παρουσιάσει τις εικόνες της/του, και θα κάνουμε αξιολόγηση και επιλογή των φωτογραφιών.

Στόχος του εργαστηρίου να δημιουργηθεί ένα ομαδικό φωτογραφικό λεύκωμα, το οποίο θα παρουσιαστεί διαδικτυακά μέσα από τις ιστοσελίδες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Δήμου Σαρωνικού.

Η εισηγήτρια, η Μάρω Κουρή, είναι βραβευμένη διεθνώς φωτορεπόρτερ, Photo Coach, 4D Dream Coach. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της: www.marokouri.com

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο τηλ. 22990-48509, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9.00 έως τις 16.00.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλυβίων.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Σάββατο 2 Οκτωβρίου και Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

 

Απαραίτητη προεγγραφή (τηλ. 2299048509, Δευτ.-Παρ.: 9:00-16:00)

  


 

 

Wednesday the 6th. powered by PROVOLI WebTeam.