Η Βιβλιοθήκη Συλλογή 11.000 τίτλων Νέα της Βιβλιοθήκης Δημαρχείο Σαρωνικού

Αλλαγή του λογισμικού ILS (Integrated Library System - Ολοκληρωμένο Σύστημα Βιβλιοθηκών) της Βιβλιοθήκης

 

 

https://opac.kalivialibrary.gr/

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων προκειμένου να αναβαθμίσει και να εξελίξει τις υπηρεσίες που προσφέρει στο κοινό της, άλλαξε το λογισμικό το οποίο χρησιμοποιούσε για τις ανάγκες διαχείρισης του υλικού της. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο OnLine κατάλογος διέπεται πλέον από νέες λειτουργίες και δυνατότητες. Η μετάβαση έγινε από το openABEKT στο ILS Koha το οποίο χρησιμοποιείται παγκοσμίως από δημόσιες, σχολικές και ειδικές βιβλιοθήκες, ενώ στην Ελλάδα χρησιμοποιείται ήδη από αρκετές ακαδημαϊκές και δημόσιες.

Το ΚΟΗΑ καλύπτει όλες τις λειτουργίες μίας βιβλιοθήκης που αφορούν στον κατάλογο και τη διαχείριση των δεδομένων και των μεταδεδομένων της, όπως επίσης και τη διακίνηση του υλικού της, καλύπτει πλήρως αρκετές εξελίξεις στο χώρο της βιβλιοθηκονομίας και της καταλογογράφησης και θεωρείται ως το πλέον εξελιγμένο ILS ανοιχτού κώδικα.

Όμως πέρα από τις δυνατότητες που προσφέρει το συγκεκριμένο λογισμικό στους διαχειριστές του (βιβλιοθηκονόμους κλπ) δίνει τη δυνατότητα και στον τελικό χρήστη να επισκέπτεται την καρτέλα του με τους δικούς του κωδικούς.

Έτσι το μέλος έχει την επιλογή να ενημερώνεται ως προς τα βιβλία που έχει δανειστεί, αλλά και τα εκπρόθεσμα, να επικαιροποιεί τα προσωπικά του στοιχεία και να κάνει αλλαγή του κωδικού πρόσβασης, να βλέπει το ιστορικό αναζήτησης και το ιστορικών των δανεισμένων του βιβλίων, να βαθμολογεί τα βιβλία που διάβασε, να προτείνει βιβλία για αγορά (από τη βιβλιοθήκη) να δημιουργεί τις δικές του προτεινόμενες λίστες, αλλά και λίστες με αγαπημένα βιβλία .

Κωδικούς πρόσβασης μπορούν να αποκτήσουν μόνο τα μέλη της Βιβλιοθήκης. Μπορείτε να μας στείλετε email στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. με το Ονοματεπώνυμο σας, και τον κωδικό της κάρτας μέλους. Θα λάβετε με email τους κωδικούς σας μόλις λάβουμε το αίτημά σας (ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι η διαδικασία δεν είναι αυτοματοποιημένη, οπότε μπορεί να μην λάβετε αμέσως απάντηση).

Αναλυτικά τι προσφέρει ο κωδικός πρόσβασης σε κάθε εγγεγραμμένο μέλος.

Πατήστε στο σύνδεσμο για αναλυτικές οδηγίες


 

Thursday the 18th. powered by PROVOLI WebTeam.