Η Βιβλιοθήκη Συλλογή 11.000 τίτλων Νέα της Βιβλιοθήκης Δημαρχείο Σαρωνικού

Πρόγραμμα και Πληροφορίες για το Εργαστήριο

Πρόγραμμα και Πληροφορίες για το Εργαστήριο

10.30 – 13.30 «Εργαστήριο τεκμηρίωσης ιστορικής και λαογραφικής έρευνας. Πρακτική στην παραμετροποιημένη πλατφόρμα ReasonableGraph του Ψηφιακού Αποθετηρίου Ιστορίας και Πολιτισμού του Δήμου Σαρωνικού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλυβίων»

Εκπαιδευτές:

κα Εύα Παπαδάκη, MSc Αρχειονόμος – Βιβλιοθηκονόμος,
κ. Παντελής Μπράττης, Βιβλιοθηκονόμος, MSc Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας, Διδάσκων στο τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Μέλη της ομάδας έργου.

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε Βιβλιοθηκονόμους, τεκμηριωτές, αλλά και όσους ενδιαφέρονται τόσο για την τοπική ιστορία όσο και την ανάδειξη ψηφιακού περιεχομένου γύρω από τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες. Όπως αναφέρεται και στο πρόγραμμα του συνεδρίου, το εργαστήριο θα είναι διάρκειας περίπου τριών ωρών ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων.

Για τη συμμετοχή σας στο εργαστήριο θα χρειαστείτε τον φορητό υπολογιστή σας.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική Βεβαίωση Συμμετοχής και απαιτείται προεγγραφή λόγω περιορισμού των θέσεων (έως 25 άτομα).

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ/ Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν

Στο πλαίσιο των εργασιών του διημέρου, η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου θα προσφέρει στους συμμετέχοντες του εργαστηρίου τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την ανθρωπογεωγραφία και την τοπογραφία της περιοχής που χαρακτηρίζεται από ένα διαχρονικό πάντρεμα φύσης, πολιτισμού και βιωματικής συνύπαρξης. Μετά τη λήξη του εργαστηρίου, μία μικρή εκδρομή θα σας φέρει σε επαφή με τον τόπο μας και ίσως καταφέρει να σας δώσει ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της Αττικής γης που κρατά ακόμα την ένταση των χρόνων εκείνων, εκείνων που η Επαναστατική Αττική βίωνε μακριά από τα πιο οργανωμένα σημεία του Αγώνα.

Είναι χαρά μας που σας φιλοξενούμε στον τόπο που ενώνει ως γέφυρα πολιτισμού τη γη των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής και τη θάλασσά μας, τον Σαρωνικό, που αιώνες τώρα σμιλεύει το διάβα των απανταχού προσκυνητών και περιηγητών.     

Η ξενάγηση θα καταλήξει στο ιστορικό κτίριο Σαράντη στην Κεντρική Πλατεία των Καλυβίων, όπου στεγάζεται το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου μας, για μια διαδραστική γνωριμία με την παράδοση της περιοχής.

Θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα στον ίδιο χώρο.

Επιστροφή στον Προαστιακό για όσους έχουν δηλώσει.

Friday the 19th. powered by PROVOLI WebTeam.