Η Βιβλιοθήκη Συλλογή 11.000 τίτλων Νέα της Βιβλιοθήκης Δημαρχείο Σαρωνικού

Σουσάμι Άνοιξε!

Οκτώ (8) Βιβλιοθήκες, είκοσι (20) εργαστήρια και εκατόν πενήντα (150) τίτλοι βιβλίων αναδεικνύουν τους θησαυρούς που βρίσκονται μέσα στη Βιβλιοθήκη. Ποιοι είναι αυτοί οι θησαυροί; Υπάρχουν κάποιοι που μπορούμε να φανταστούμε κι άλλοι που είναι αναπάντεχοι. 

Οκτώ (8) Βιβλιοθήκες προσκαλούν τα παιδιά να τους ανακαλύψουν μέσα από τα βιβλία, τα ταξίδια στον χάρτη αλλά και μέσα στο χώμα, να βρουν και να ταιριάξουν τις λέξεις των θησαυρών για να φτιάξουν ποιήματα, να «φιλοσοφήσουν» για τους δικούς τους θησαυρούς, να γνωρίσουν πολύτιμες τροφές και να μαγειρέψουν τις δικές τους λιχουδιές, να κατασκευάσουν ένα δικό τους θησαυροφυλάκιο για τα πολύτιμα τους… και άλλα.

Και επειδή η Βιβλιοθήκη είναι μία υπηρεσία που σε οποιεσδήποτε συνθήκες και εάν βρεθεί, προσπαθεί να ανοίγει νέους δρόμους, εμείς ως Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων του Δήμου Σαρωνικού, παράλληλα με την προετοιμασία για τη μεταφορά μας, συμπράξαμε - συνεργαστήκαμε με τις υπόλοιπες επτά (7) Βιβλιοθήκες και σχεδιάσαμε δράσεις για παιδιά με τον ανωτέρω τίτλο "Σουσάμι Άνοιξε!" . Οι δράσεις αυτές θα υλοποιηθούν άμεσα σε κάποιες από τις οκτώ (8) Βιβλιοθήκες του δικτύου, ενώ σε κάποιες άλλες αργότερα.
Στην Βιβλιοθήκη μας οι δράσεις αυτές ευελπιστούμε να υλοποιηθούν από το Φθινόπωρο και θα βγει αναλυτικό πρόγραμμα.

Οι οκτώ (8) Βιβλιοθήκες: η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας, η Δαήδειος Παιδική Βιβλιοθήκη, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων Δήμου Σαρωνικού, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης Ψυχικού, η Παιδική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς, η Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι, η Παιδική Βιβλιοθήκη SΕΑRCH Κηφισιάς και η Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη Βελβεντού, δημιουργήσαμε ένα δίκτυο συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και σχεδίων για τη δουλειά μας μέσα στη Βιβλιοθήκη. Οι οκτώ (8) συνεργαστήκαμε με στόχο την καλλιέργεια  αναγνωστικών συνηθειών μέσα από τη συνεχή δημιουργία αναγνωστικών μονοπατιών, όπου το ένα βιβλίο οδηγεί στο άλλο με τον ίδιο τρόπο που κάθε παιδί εξελίσσεται ως αναγνώστης.

Η συνεργασία μας, οι συζητήσεις μας, οι ανησυχίες μας σχετικά με την πορεία των Βιβλιοθηκών γενικά, αλλά και των δικών μας Βιβλιοθηκών ειδικότερα, είναι ο δικός μας θησαυρός, που ανακαλύψαμε συζητώντας κάθε Τετάρτη.

Μείνετε συντονισμένοι...


 

Thursday the 18th. powered by PROVOLI WebTeam.