Η Βιβλιοθήκη Συλλογή 11.000 τίτλων Νέα της Βιβλιοθήκης Δημαρχείο Σαρωνικού

Όπερα της Βαλίτσας στον Δήμο Σαρωνικού στο πλαίσιο του προγράμματος "Ταξίδι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος"

Μάγεψε το κοινό που βρέθηκε την Παρασκευή 30 Μαΐου στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Σαρωνικού, η παράσταση που ανέβασε η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσίασε τον θρυλικό Ντον Τζοβάννι του Βόλφγκανγκ Αμαντέ Μότσαρτ με τη μορφή της «Όπερας της Βαλίτσας», μια δράση που έχει αγκαλιάσει το κοινό τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια ευέλικτη και αεικίνητη παραγωγή όπερας, η οποία παρουσιάζεται σε απρόσμενους χώρους, εκτός παραδοσιακών θεάτρων, με συνοδεία πιάνου και με τους καταξιωμένους πρωταγωνιστές της ΕΛΣ.
Η παραγωγή αυτή της «Όπερας της Βαλίτσας» διηγείται την ιστορία του Ισπανού ευγενούς Ντον Τζοβάννι, του βλάσφημου άντρα που οι άνδρες θαυμάζουν για το θάρρος του και οι γυναίκες για τη σκανδαλώδη φήμη του. Ο Ντον Τζοβάννι μοιάζει ένας άνθρωπος χωρίς αισθήματα, χωρίς συμπόνια, χωρίς αίσθηση του δικαίου. Ταυτόχρονα όμως ενσαρκώνει τις αξίες του Διαφωτισμού και του ορθού λόγου, του ανθρώπου που είναι κύριος του εαυτού του και των επιθυμιών του, που ορίζει τη μοίρα του και δεν στέκεται πλέον με φόβο απέναντι στο Θεό. Η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη σκιαγραφεί τα περίπλοκα κίνητρα των ηρώων τους οποίους βγάζει από το ροκοκό κάδρο που ορίζει το λιμπρέτο και τους τοποθετεί στη σημερινή εποχή όχι για να τους οικειοποιηθούν οι θεατές αλλά για να τους καταλάβουν.
Η «Όπερα της Βαλίτσας» ξεκίνησε το 2011 από την Εθνική Λυρική Σκηνή σαν μια καλλιτεχνική δράση που είχε κύριο σκοπό να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό, μυώντας το στο μαγικό κόσμο της όπερας και του λυρικού ρεπερτορίου. Η παραγωγή της «Όπερας της Βαλίτσας» είναι ευέλικτη και ταξιδεύει σε απρόσμενους χώρους (πνευματικά κέντρα, μουσεία, βιβλιοθήκες και αρχαιολογικούς χώρους) με τη συνοδεία των εξαιρετικών τραγουδιστών της ΕΛΣ, με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά... μέσα σε μια βαλίτσα.
Ο Δήμαρχος Σαρωνικού και νέος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου συνεχάρη το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το πρόγραμμα που υλοποιεί σε πολλούς δήμους της Αττικής – μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Σαρωνικού - με τον τίτλο «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», ένα πρόγραμμα που αποτελεί ένα ταξίδι δημιουργικότητας, δράσης και γνώσης κυρίως για τους νέους ανθρώπους. Τέλος, ευχαρίστησε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων χάρη στις ενέργειες της οποίας ο Δήμος Σαρωνικού κατάφερε να είναι ένας από τους δήμους που συμμετέχει στο πρόγραμμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και για την πολύτιμη συμβολή της στην πολιτιστική δραστηριότητα του δήμου.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σαρωνικού

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες από την εκδήλωση

 

 

Friday the 19th. powered by PROVOLI WebTeam.