Η Βιβλιοθήκη Συλλογή 11.000 τίτλων Νέα της Βιβλιοθήκης Δημαρχείο Σαρωνικού

Ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2015 «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλυβίων

 

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2015 με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…» που διεξήχθη από τις 13 Ιουνίου έως και τις 31 Ιουλίου και από τις 4 Σεπτεμβρίου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου έλαβε τέλος.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού έλαβε φέτος μέρος μαζί με άλλες 119 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Ελλάδας στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2015 που για πρώτη φορά διοργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο Future Library.
Πάνω από 280 παιδιά έλαβαν μέρος σε 35 εκδηλώσεις και δραστηριότητες που σκοπό είχαν να εντάξουν μικρούς και μεγάλους στον πλούσιο και δημιουργικό κόσμο της βιβλιοθήκης και των βιβλίων.

Η Βιβλιοθήκη μας φέτος μέσα από τις δραστηριότητές της μετατράπηκε σε ένα πολύμορφο, πολυποίκιλο χώρο και βοήθησε τα παιδιά και τους γονείς τους να ανακαλύψουν τις πολλές διαστάσεις που μπορεί να λάβει μια βιβλιοθήκη, αλλά και τους πολλούς κόσμους που μπορούν να μας προσφέρουν τα βιβλία. Διάβασμα, ζωγραφική, κρυμμένοι θησαυροί, σκάκι, πειράματα, μουσική, κατασκευές, καλλιέργεια φυτών και παιχνίδι ήταν κάποιες από τις δράσεις των παιδιών ηλικίας από 2 έως 13 χρονών. Ιστορία, Παραμύθια, Φύση και Ζώα, Περιβάλλον, Κηπουρική, Ταξίδια, Καλές Τέχνες και Διατροφή ήταν κάποιες από τις θεματικές των εκδηλώσεων και οι μικροί μας φίλοι μαζί με τους γονείς τους πέρα από τις γνώσεις που αποκόμισαν, ήρθαν πιο κοντά στη Βιβλιοθήκη μας, γράφτηκαν μέλη της και δανείστηκαν βιβλία, γνώρισαν καινούργιες παρέες και πέρασαν δημιουργικά το χρόνο τους. Φέτος τις δράσεις της Βιβλιοθήκης μας πλαισίωσαν εκπαιδευτικοί, συγγραφείς και εικαστικοί, ενώ 2 δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στη Σαρωνίδα και στον Κουβαρά.

Η Βιβλιοθήκη απέκτησε νέα μέλη και γέμισε καινούργιες παρουσίες, συνεργάστηκε με ενδιαφέροντες ανθρώπους και γέμισε το χώρο της με τη φαντασία, το γέλιο, τη δημιουργικότητα και την αγάπη μικρών και μεγάλων, ενώ φέτος επιλέχθηκε να αποτελέσει μέρος του ντοκιμαντέρ για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία και του εκπαιδευτικού της ρόλου. 

 

 

 

Thursday the 18th. powered by PROVOLI WebTeam.