Η Βιβλιοθήκη Συλλογή 11.000 τίτλων Νέα της Βιβλιοθήκης Δημαρχείο Σαρωνικού

Διαγωνισμός Δημιουργίας Σελιδοδείκτη 2019

 
Ο Δήμος Σαρωνικού διοργανώνει το 2ο διαγωνισμό Δημιουργίας Σελιδοδείκτη 
 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Σαρωνικού διοργανώνει διαγωνισμό Δημιουργίας Σελιδοδείκτη, με τη συμμετοχή όλων των σχολείων του Δήμου. Μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του Δήμου, θα κληθούν και φέτος να αναδείξουν τις ομορφιές του τόπου μας, εξασκώντας τη δημιουργικότητά τους. 

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από 1 Μαρτίου έως και 31 Μαΐου 2019. Οι μαθητές θα διαγωνιστούν στη δημιουργία σελιδοδείκτη, μέσα από δύο θεματικές ενότητες οι οποίες αντιπροσωπεύουν δύο βασικά χαρακτηριστικά της ταυτότητας και του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Σαρωνικού. Συγκεκριμένα, οι μαθητές θα επιστρατεύσουν τη φαντασία τους για να δημιουργήσουν σελιδοδείκτες στις εξής κατηγορίες:  

Α. Δάσος Κουβαρά, ο πράσινος πνεύμονας της Σαρωνικής γης

Β. Η δική μας γαστρονομία, μια βόλτα στα προϊόντα της Σαρωνικής γης

Για κάθε μια από τις θεματικές ενότητες, οι μαθητές μπορούν να ζωγραφίσουν ή να δημιουργήσουν κολλάζ, χωρίς να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε υλικό που ήδη εμπεριέχει πνευματικά δικαιώματα. Στόχος είναι η δημιουργική πρωτοτυπία στη σχεδίαση των σελιδοδεικτών από τα παιδιά. Οι τρεις καλύτερες δημιουργίες για κάθε θεματική κατηγορία και για κάθε σχολική βαθμίδα θα βραβευθούν από το Δήμαρχο Σαρωνικού και το ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» σε ειδική τελετή. 

Οι νικητές θα λάβουν ως δώρο ένα βιβλίο, καθώς και την τιμητική διάκριση «Πρεσβευτής του Τόπου μου» που απονέμει ο Δήμος Σαρωνικού και έχει διάρκεια ενός έτους, μέχρι την πραγματοποίηση του επόμενου διαγωνισμού.
    
Οι έξι βραβευμένοι σελιδοδείκτες θα εκτυπωθούν και θα κοσμούν για ένα χρόνο το Δημαρχείο Σαρωνικού όπως έγινε και το 2018. 

Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές θα λάβουν ως δώρο αναμνηστικά διπλώματα.
 
Μέσα από αυτό το διαγωνισμό Δημιουργίας Σελιδοδείκτη, δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές μας να γνωρίσουν αλλά και να αναδείξουν την τουριστική και πολιτισμική αξία του Δήμου Σαρωνικού και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

 

Στοιχεία Έμπνευσης

Δάσος Κουβαρά, ο πράσινος πνεύμονας της Σαρωνικής γης

Ένας από τους βασικούς πνεύμονες της Αττικής γης βρίσκεται στον τόπο μας. Ένα υπέροχο δάσος με τις μαγευτικές του βουνοκορφές που φτάνουν μέχρι την άλλη θάλασσα, το Νότιο Ευβοϊκό. Υπέροχα μονοπάτια και δέντρα γεμάτα οξυγόνο μας μεταφέρουν στην ομορφιά της φύσης και μας χαρίζουν ενέργεια. Περιπατητές και ποδηλάτες χαίρονται όλο το χρόνο την ομορφιά αυτή. Το πράσινο των δέντρων ενώνεται με το μπλε του ουρανού και της θάλασσας και το βλέμμα μας χάνεται στον ορίζοντα με ηρεμία και γαλήνη. Αυτό το δάσος βρίσκεται στο Δήμο μας και μας προσφέρει καθημερινά και απλόχερα την ίδια τη ζωή.

 

Η δική μας γαστρονομία, μία βόλτα στα προϊόντα της Σαρωνικής γης

Ο τόπος μας είναι ευλογημένος από τη μάνα φύση. Η γη, η θάλασσα και οι άνθρωποι μας καθημερινά φροντίζουν τον τόπο μας για να μας δίνει αυτός με τη σειρά του τα καλύτερα προϊόντα. Ελιές, φυστικιές, σταφύλια, άγρια χόρτα, κρέας, βότανα, ζαρζαβατικά, σύκα, λάδι, κρασί, τυροκομικά, αυγά και θαλασσινά γεμίζουν τις κουζίνες και τα τραπέζια μας χαρίζοντάς μας υπέροχα μεσογειακά φαγητά. Η τοπική μας γαστρονομική παράδοση μετατρέπει όλα αυτά προϊόντα αυτά σε γευστικές δημιουργίες αλλά τα χρησιμοποιεί ακόμα και για να παράγει άλλα χρήσιμα προϊόντα. Δεν είναι άλλωστε λίγοι και οι επισκέπτες που έρχονται στον τόπο μας για να απολαύσουν όλα αυτά τα καλούδια.     

αίτηση συμμετοχής

 πεδίο για σχέδιο

όροι συμμετοχής

 

 


 

 

 

 

Wednesday the 6th. powered by PROVOLI WebTeam.