Η Βιβλιοθήκη Συλλογή 11.000 τίτλων Νέα της Βιβλιοθήκης Δημαρχείο Σαρωνικού

Συνέδριο Δήμου Σαρωνικού και Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλυβίων

Ο Δήμος Σαρωνικού και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού σας προσκαλούν στο συνέδριο με τίτλο «Η επανάσταση στην Αττική. Η συμβολή των χωριών της Αττικής στην εθνεγερσία», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Σαρωνικού στα Καλύβια.

 

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος Σαρωνικού, μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλύβιων, με τίτλο «Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ». Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων «Αντώνης Τρίτσης».

ο Δήμος μας, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και μέσω της πρότασης που υλοποιεί, προάγει την ουσιαστική έρευνα και καταγραφή των πηγών, την τεκμηρίωσή τους και την αξιοποίησή τους προκειμένου να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη της συλλογικής μνήμης. Ένα ακόμη μέσο για ν’ αναδειχθεί και στο σήμερα μέρος της τοπικής ιστορίας που είναι και κομμάτι της ευρύτερης Ελληνικής ιστορίας. Μία μορφή παρακαταθήκης μέσω της χρήσης των τεχνολογικών υποδομών της Βιβλιοθήκης μας και συγκεκριμένα του Ψηφιακού Αποθετηρίου Ιστορίας και Πολιτισμού του Δήμου Σαρωνικού.

 

Πρόγραμμα Συνεδρίου 

Εργαστήριο

 

Ανάδοχος του έργου «Διοργάνωση Συνεδρίου για την υλοποίηση της πράξης “Η Επανάσταση στην Αττική. Η συμβολή των χωριών στην εθνεγερσία”» (Υποέργο 2), είναι η εταιρεία Interoptics Α.Ε. 


 

Wednesday the 6th. powered by PROVOLI WebTeam.