Η Βιβλιοθήκη Συλλογή 11.000 τίτλων Νέα της Βιβλιοθήκης Δημαρχείο Σαρωνικού

Ολοκληρώθηκε ο μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Σελιδοδείκτη 2019 με θέμα «Γνώρισε τον Τόπο σου»

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Σαρωνικού και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού, διοργάνωσαν από κοινού Διαγωνισμό Δημιουργίας Σελιδοδείκτη, με θέμα «Γνώρισε τον τόπο σου».

Ο διαγωνισμός διεξήχθη από το Μάρτιο ως και τον Ιούνιο του 2019, με τη συμμετοχή 115 μαθητών από σχολεία του Δήμου. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν  στη δημιουργία σελιδοδείκτη, σε δύο θεματικές ενότητες που αντιπροσωπεύουν βασικά χαρακτηριστικά της ταυτότητας και του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Σαρωνικού. Συγκεκριμένα, οι μαθητές επιστράτευσαν τη φαντασία τους για να δημιουργήσουν σελιδοδείκτες στις εξής κατηγορίες:

Α. Δάσος Κουβαρά, ο πράσινος πνεύμονας της Σαρωνικής γης

Β. Η δική μας γαστρονομία, μια βόλτα στα προϊόντα της Σαρωνικής γης

Η αξιολόγηση των συμμετοχών που κατατέθηκαν θα γίνει εντός του καλοκαιριού από ειδική επιτροπή και η επίσημη ανακήρυξη των νικητών σε κάθε κατηγορία θα γίνει το Φθινόπωρο, στο πλαίσιο ειδικής τιμητικής εκδήλωσης όπου θα παρουσιαστεί και το σύνολο των έργων.

Ειδικά για τη φετινή διοργάνωση, επειδή δεν υπήρξε συμμετοχή από μαθητές Γυμνασίου, θα βραβευθούν δύο επιπλέον μαθητές Δημοτικού και στις δύο θεματικές κατηγορίες. Επίσης, θα τιμηθούν με ξεχωριστή μνεία οι συμμετοχές από Νηπιαγωγεία της περιοχής.

Οι νικητές θα βραβευθούν με βιβλία και αντικείμενα προβολής του Δήμου, ενώ θα τους απονεμηθεί και ο τίτλος του/της Πρεσβευτή του Δήμου Σαρωνικού. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εκδρομή, μαζί με τις οικογένειές τους. Οι βραβευμένοι σελιδοδείκτες θα αποτυπωθούν σε ενιαίο πίνακα, που θα εκτίθεται στο Δήμο Σαρωνικού σε όλη τη διάρκεια του έτους.

 

δες εδώ πληροφορίες για το διαγωνισμό

Wednesday the 6th. powered by PROVOLI WebTeam.